Bistandstur til Ukraina i januar 2023

02.01.2023

Bistandstur til Ukraina fra 13.-19. januar 2023

Vi er straks klar for en tur mot Ukraina for å levere et donert strømaggregat, innsamlede soveposer samt innsamlede varme klær og annet utstyr slik som tepper, puter og leker til barn. Vi vil også ta med oss flyktninger tilbake til Norge!

Vi trenger din hjelp til å få dette til! Gi gjerne din støtte til vår reise!

Informasjon om oppdraget:

Joon Øgren Andersen er med i styret i Nordic SOS Ukraine og har i løpet av fjoråret tatt sertifikat for buss, og har også kjøpt en minibuss med formål å bistå flyktninger fra Ukraina. Denne turen er planlagt gjennomført fra 13.-19. januar 2023.

Vi har minibuss med plass til tre rullestolbrukere, noe det er særlig behov for. På denne turen vil Jane (konen til Joon) og Anne Beathe (svigerinnen til Joon) bli med på turen. Begge er sykepleiere og vil bistå ved helsemessige utfordringer på veien.

Kort om de som er med på turen:

Joon - styremedlem i Nordic SOS Ukraine. Driver eget firma Vannteknikk SØR AS. Bor i Grimstad med kone og 4 barn. Har fra tidligere kjørt hjelpesending til Ukraina og hjulpet en familie på 3 til Norge som er bosatt i Grimstad og er nå blitt en del av familien.

Jane - Sykepleier og jobber på Legevakt. Gift med Joon, bor i Grimstad med 4 barn. Jane har vært engasjert i å hjelpe familien fra Ukraina med å finne seg til rette i nytt land og anser dem som en del av familien.

Ann Beathe - Sykepleier og jobber på legevakt. Bosatt i Grimstad med mann og 3 barn. Ann Beathe har et stort ønske om å hjelpe til og har på lik linje med Joon og Jane ønsket nye familiemedlemmer varmt velkommen.

Alle tre reisende har godkjent politiattest, noe som er et krav for å kunne hente flyktninger fra Ukraina. Turen gjennomføres i samarbeid med Nordic SOS Ukraine - www.nordicsosukraine.org 

Soveposer: Vi samarbeider for øyeblikket med en person i Oslo som har samlet inn rundt 50 soveposer som vi skal bringe med oss til Ukraina. Dette er et initiativ fra et globalt forsikringssamarbeid og kommer fra kontakt vi har hatt med TAS Life (Ukraina). Disse soveposene vil vi ta med oss til Ukraina. Slikt utstyr er viktig under denne kalde vinteren.

Reisen vil bli finansiert av penger vi får inn til vår organisasjon, så alle bidra mottas med stor takk! Støtt vår SPLEIS for å hjelpe eller send VIPPS til oss på 788556.